NordenBladet.ee / Ühiskond, Poliitika ja Äri / Reisimine & Kultuur / Kodu & Lapsed / Tervis, Keha & Vaimsus / Helena-Reeda Blogi / Eesti uudised / Soome uudised / Päevauudised
Ohmygossip.ee / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Intervjuud / Seltskonnauudised / Suhted & Seks / Üritused / Blogid / Mitmesugust / Ilu & Mood / Film & TV / Gourmet


Maailma parim kohupiima-rabarberikook

Suvi on nüüd ametlikult alanud, sest mul on esimene rabarberikook küpsetatud. Mu retsept on imelihtne ja päris ausalt tuleb sellest parim rabarberikook maailmas! Kuna mulle “kuivad” plaadikoogid ei meeldi, siis see on täpselt õige  – põhi on mõnusalt krõbe ja magus, kohupiim mahlane ja hapukad rabarberid on kui kirss tordil!
VAJA:
2dl jahu
0,5 dl suhkurt
150g võid
300g kohupiimapastat
1 suur muna
300-400g rabarbereid
(+50-100g suhkurt kui kasutad maitsestamata kohupiimapastat)
Näpi jahu, suhkur ja (külm) või puruks ning kalla see lahtikäivasse koogivormi (23-25cm sobib kõige paremini) ja suru käte/lusikaga põhja ning äärtele. Klopi lahti muna ja sega selle juurde kohupiimapasta (ning suhkur kui kasutad maitsestamata kohupiimapastat). Puhasta ja tükelda rabarberid väiksemateks tükkideks ja aseta kõige peale. Küpseta 180C juures 45 min (kuni enamvähem kohupiim tahkeks küpsenud). Enne lahtilõikamist ja serveerimist lase pisut jahtuda.

Summer is here, because I baked my first rhubarb cake.  I’m not even lying, when I’m saying that this is the best rhubarb cake recipe! Because I don’t like “dry” cakes, then I made this cake with curd paste and oh boy – it tastes like heaven! The bottom is sweet and crispy and the middel part is moist and the sour sour rhubarb just balances everything out so well 🙂

YOU’LL NEED:
130g of all purpose flour
45g of sugar
150g of butter
300g of curd paste
1 large egg
300-400g rhubarb
(+ extra 50-100g of sugar if you use nonsweet curd)

In a bowl mix flour, sugar and (cold) butter. Using your fingers mix it up so it will look like little crumbs. Get a cake tin (23-25cm is the best) and put it to the bottom and to the side, press it down (with your hands or use a spoon). In a bowl whip the egg and mix it with curd (if you use nonsweet curd then add sugar aswell) and pour it ontop of your bottom layer. Cut the rhubarbs into smaller pieces and put them on top.
Bake for 45 min in 180C degrees (until the curd is almost solid). Before you cut it open and serve, let it cool off a bit.


Tags assigned to this article:
angermariliis

Reklaam:


error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2018 All Rights Reserved.
Skandinaavia / Põhjamaade uudised ja info eesti keeles.
Scandinavian / Nordic news and info in Estonian language.
Nordic News Service


blog.tr.ee