Reklaam:
NordenBladet.ee / Ühiskond, Poliitika ja Äri / Reisimine & Kultuur / Kodu & Lapsed / Tervis, Keha & Vaimsus / Helena-Reeda Blogi / Eesti uudised / Soome uudised / Päevauudised
Ohmygossip.ee / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Intervjuud / Seltskonnauudised / Suhted & Seks / Üritused / Blogid / Mitmesugust / Ilu & Mood / Film & TV / Gourmet


Porgandikook

Porgandikook

Üheks mu suureks lemmikuks kookide seas on porgandikook ja ikka selline mahlane ning rikkaliku toorjuustukreemiga… mm! Jagan teiega oma retsepti ideaalselt mahlase ja porgandise koogi valmistamiseks 🙂

 VAJA:
400g pekaani- või Kreeka pähkleid (1/3 koogi sisse, 2/3 kaunistuseks)
300g (pruuni) suhkurt
250ml taimset õli
4 suurt muna
1 teelusikatäis vaniljeekstrakti
300g jahu
2 teelusikatäit küpsetuspulbrit
1/2 teelusikatäit soola
2-3 teelusikatäit piparkoogimaitseainet
300g riivitud porgandit (3 keskmist)

Toorjuustu kreem:
400g toorjuustu (toatemperatuuril)
120g võid (toatemperatuuril)
400g tuhksuhkurt
1 teelusikatäis vaniljeekstrakti

VALMISTAMINE:

Rõsti ahjus/pannil purustatud pähklid. Sega ühes kausis omavahel suhkur, õli, munad ja vaniljeekstrakt ning teises (suuremas kausis) kuivained (jahu, küpsetuspulber, sool ja piparkoogimaitseaine). Kalla “märjad” koostisained kuivade juurde ning sega kasutades spaatlit või puulusikat. Lisa 1/3 pähklitest koos riivitud porgandiga taignasse.
Pane ahi sooja 180 kraadi juurde. Kata lahtikäiv koogivorm (23cm) küpsetuspaberiga. Jaga taigen kaheks ning küpseta kumbagi kooki 30-40 minutit (kuni puutikk jääb puhtaks). Lase kookidel täielikult jahtuda.
Toorjuustu kreemi tegemiseks sega mikseriga (keskmisel kiirusel) toorjuust ja või siidjaks. Lisa vähehaaval tuhksuhkur ja vaniljeekstrakt.
Pane üks kookidest serveerimisaluse peale (kui koogid on kerkinud keskelt kumeraks, siis lõika noaga tasaseks) ja kata ühtlaselt toorjuustukreemiga. Pane peale teine kook ja kata see üleni toorjuustukreemiga ning kaunista koogi servad ülejäänud pähklitega.
Naudi!

PS! Eriti hea maitseb kook teisel/kolmandal päeval kui maitsed on jõudnud ilusti seguneda 🙂


Tags assigned to this article:
carrot cakemagustoitporgandikook

Related Articles

Jogurtijäätis

VAJA: 400g Kreeka jogurtit 200g meelepäraseid marju (mina kasutasin vaarikaid, maasikaid ja mustikaid) 100g müslit 3 tl mett Umbes 6-8 jäätist (oleneb

Ideaalne hommikusöök

Päeva kõige tähtsam söögikord on hommikusöök ja seega tuleb see kohe eriti toitev ning hea teha. Kuna ma sain eile

Särtsakas ramen sealihaga

Mul on juba mõnda aega isutanud rameni järgi. Olgu õeldud, et ma ei ole seda kunagi saanud, aga piltide peal

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2018 All Rights Reserved.
Skandinaavia / Põhjamaade uudised ja info eesti keeles.
Scandinavian / Nordic news and info in Estonian language.
Nordic News Service


blog.tr.ee