Reklaam:
NordenBladet.ee / Ühiskond, Poliitika ja Äri / Reisimine & Kultuur / Kodu & Lapsed / Tervis, Keha & Vaimsus / Helena-Reeda Blogi / Eesti uudised / Soome uudised / Päevauudised
Ohmygossip.ee / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Intervjuud / Seltskonnauudised / Suhted & Seks / Üritused / Blogid / Mitmesugust / Ilu & Mood / Film & TV / Gourmet


Särtsakas ramen sealihaga

Särtsakas ramen sealihaga

Mul on juba mõnda aega isutanud rameni järgi. Olgu õeldud, et ma ei ole seda kunagi saanud, aga piltide peal on see alati väga maitsev tundunud olevat. Võtsin end eile lõpuks kätte ja proovisin järgi. Teate see tuli lihtsalt imeline välja ja jagan retsepti ka teiega. Kuigi selle valmistamine võtab pisut rohkem aega, siis on see supp igat minutit väärt 🙂

Sellest kogusest saab 4 portsjonit, kes ei soovi nii palju suppi valmistada, siis võtke näiteks pool kogusest 🙂

 

VAJA:
1kg sealiha
2 porgandit, 1 terve ja teine kooritud ning tükeldatud peenikesteks kangikesteks (?)
1 sibul, lõika pooleks
3 küüslauguküünt, lõika pooleks
1 pöidlasuurune tükk ingverit, lõika väiksemateks tükkideks
2l kana või juurvilja puljongit
3 spl sojakastet
1 punane tšillikaun, lõika väiksemateks tükkideks (NB! eemalda seemned kui sa ei soovi väga tulist maitset)
4 muna
200g ramen nuudleid
1 keskmise suurusega porru, rattad
100g värsket (beebi)spinatit
värsket rohelist sibulat, rattad
2 spl seesamiseemneid
1 tl tšilli helbeid
soola, pipart

VALMISTAMINE:

Pane ahi 180 kraadi juurde sooja. Maitsesta sealiha soola ja pipraga, pane ahjuvormi, lisa pool klaasi vett ning küpseta umbes 30 minutit. Keera liha ümber ning lisa selle juurde 1 porgand, sibul, küüslauk ja inver, küpseta 10 minutit (vett ei tohiks nõus eriti sel hetkel olla) ja seejärel lisa puljong, sojakaste, tšillikaun. Pane ahjuvormile peale kaas ja lase sellele 160 kraadi juures 3h küpseda/keeda. Kontrolli vahepeal ja kui vaja, siis lisa juurde vett. Kui see valmis saab, siis peaks seal ahjunõus umbes 1 liiter puljongit olema.
Võta ahjuvormist välja liha, pane lõikelauale ning rebi tükkideks (kasutades kahte kahvlit näiteks). Kurna puljongist välja juurviljad ja nendega võite teha mida soovite, sest neid supi jaoks enam vaja ei lähe.
Keeda munad (umbes 6 minutit, et keskelt pisut vedelad oleks) ja nuudlid. Prae pannil porru (umbes 5 minutit) ning maitsesta see soola ja pipraga. Keera kuumus kinni ja lisa sinna juurde spinat ning lase sel umbes minut “küpseda”.
Jaota nuudlid 4 kausi vahel, lisa puljong, rebitud sealiha, porgand, porru ning spinat. Koori ja poolita munad ning pane igasse suppi 2 poolikut. Garneeri rohelise sibula, seesamiseemnete ja tsillihelvestega.


Tags assigned to this article:
retseptid

Related Articles

Pumpkin spice latte

Ei ole vist inimest, kes poleks kuulnud midagi pumpkin spice latte‘st. See on mu lemmik sügisene jook ja kui su läheduses

Kreemine seenepasta

VAJA:  1 karp Portobello seeni (umbes 300g)* 1 keskmine küüslauk 100g sulatatud juustu (Merevaik) 400g köögikoort või vahukoort 4 pesa Tagliatelle

Isetehtud Snickers

Šokolaad + suussulav karamell ja soolased pähklid – ideaalne kooslus! Enne kui seda tegema hakkate, siis hoiatan, et eks see

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2018 All Rights Reserved.
Skandinaavia / Põhjamaade uudised ja info eesti keeles.
Scandinavian / Nordic news and info in Estonian language.
Nordic News Service


blog.tr.ee