
Särtsakas ramen sealihaga

Mul on juba mõnda aega isutanud rameni järgi. Olgu õeldud, et ma ei ole seda kunagi saanud, aga piltide peal on see alati väga maitsev tundunud olevat. Võtsin end eile lõpuks kätte ja proovisin järgi. Teate see tuli lihtsalt imeline välja ja jagan retsepti ka teiega. Kuigi selle valmistamine võtab pisut rohkem aega, siis on see supp igat minutit väärt 🙂
Sellest
VAJA:
1kg sealiha
2 porgandit, 1 terve ja teine kooritud ning tükeldatud peenikesteks kangikesteks (?)
1 sibul, lõika pooleks
3 küüslauguküünt, lõika pooleks
1 pöidlasuurune tükk ingverit, lõika väiksemateks tükkideks
2l kana või juurvilja puljongit
3 spl sojakastet
1 punane tšillikaun, lõika väiksemateks tükkideks (NB! eemalda seemned kui sa ei soovi väga tulist maitset)
4 muna
200g ramen nuudleid
1 keskmise suurusega porru, rattad
100g värsket (beebi)spinatit
värsket rohelist sibulat, rattad
2 spl seesamiseemneid
1 tl tšilli helbeid
soola, pipart
VALMISTAMINE:
Pane ahi 180 kraadi juurde sooja. Maitsesta sealiha soola ja pipraga, pane ahjuvormi, lisa pool klaasi vett ning küpseta umbes 30 minutit. Keera liha ümber ning lisa selle juurde 1 porgand, sibul, küüslauk ja inver, küpseta 10 minutit (vett ei tohiks nõus eriti sel hetkel olla) ja seejärel lisa puljong, sojakaste, tšillikaun. Pane ahjuvormile peale kaas ja lase sellele 160 kraadi juures 3h küpseda/keeda. Kontrolli vahepeal ja kui vaja, siis lisa juurde vett. Kui see valmis saab, siis peaks seal ahjunõus umbes 1 liiter puljongit olema.
Võta ahjuvormist välja liha, pane lõikelauale ning rebi tükkideks (kasutades kahte kahvlit näiteks). Kurna puljongist välja juurviljad ja nendega võite teha mida soovite, sest neid supi jaoks enam vaja ei lähe.
Keeda munad (umbes 6 minutit, et keskelt pisut vedelad oleks) ja nuudlid. Prae pannil porru (umbes 5 minutit) ning maitsesta see soola ja pipraga. Keera kuumus kinni ja lisa sinna juurde spinat ning lase sel umbes minut “küpseda”.
Jaota nuudlid 4 kausi vahel, lisa puljong, rebitud sealiha, porgand, porru ning spinat. Koori ja poolita munad ning pane igasse suppi 2 poolikut. Garneeri rohelise sibula, seesamiseemnete ja tsillihelvestega.
Related Articles
Šokolaadi trühvlid pähklitega
Trühvlid on imelised! Nende valmistamine on küll lihtne ja teil pole palju asju vaja, kuid siiski võtab see pisut aega, AGA nende
Kreemine seenepasta
VAJA: 1 karp Portobello seeni (umbes 300g)* 1 keskmine küüslauk 100g sulatatud juustu (Merevaik) 400g köögikoort või vahukoort 4 pesa Tagliatelle
Jogurtijäätis
VAJA: 400g Kreeka jogurtit 200g meelepäraseid marju (mina kasutasin vaarikaid, maasikaid ja mustikaid) 100g müslit 3 tl mett Umbes 6-8 jäätist (oleneb