400g mustikaid
1-2 supilusikatäit jahu või tärklist
100g suhkurt
2L või 3M suuruses muna
50g suhkurt
poole sidruni mahl
VALMISTAMINE:
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru see küpsetuspaberiga vooderdatud kahtikäiva (23-26cm) vormi põhjale ja külgedele. Vahekihi jaoks sega mustikad jahu ja suhkruga ning kalla küpsistest põhja peale. Küpseta 180-200 kraadi juures 20-30 minutit ja peale seda alanda ahju temperatuur 150 kraadini. Beseekihi jaoks vahusta munad ja sidrunimahl tugevaks vahuks. Kui vahul on juba tipud püsti, siis lisa vaikselt suhkur. Määri mustika kihi peale ja küpseta umbes 10 minutit kuni besee on pealt helepruun. Enne serveerimist lase täielikult jahtuda, sest muidu võib mustikane vahekiht lihtsalt laiali voolata.