NordenBladet.ee / Ühiskond, Poliitika ja Äri / Reisimine & Kultuur / Kodu & Lapsed / Tervis, Keha & Vaimsus / Helena-Reeda Blogi / Eesti uudised / Soome uudised / Päevauudised
Ohmygossip.ee / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Intervjuud / Seltskonnauudised / Suhted & Seks / Üritused / Blogid / Mitmesugust / Ilu & Mood / Film & TV / Gourmet


Isetehtud Snickers

Isetehtud Snickers

Šokolaad + suussulav karamell ja soolased pähklid – ideaalne kooslus! Enne kui seda tegema hakkate, siis hoiatan, et eks see on üks paras kaloripomm ole, aga no mõnikord ju võib 😀 Selle valmistamine on imelihtne, aga pisut aeganõudev, sest kõik kihid peavad eraldi maha jahtuma.

 

Alumine šokolaadi kiht:
200g piimašokolaadi
65g maapähklivõid

Kata kasutatav plaat/nõu küpsetuspaberiga (kasutasin 23 x 33 plaati). Sulata veevannil šokolaad ja sega juurde maapähklivõi. Vala plaadile, aja laiali ning lase (sügav)külmas taheneda.

 

Pähkli kiht:
60g võid
200g suhkurt
100g kondenspiima
umbes 15 vahukommi
200g soolaseid maapähkleid (tükelda natuke väiksemaks)
65g maapähklivõid
1 teelusikatäis vaniljeekstrakti

Sulata kastrulis või, lisa suhkur ja kondenspiim ning lase keema hakata. Keeda umbes 5 minutit, aegajalt segades. Lisa vahukommid, maapähklivõi ja vaniljeektrakt ning sega kuni kõik on ühtlane. Tõsta tulelt ja sega juurde maapähklid. Kalla segu tahke šokolaadikihi peale ja lase täielikult jahtuda.

 

Karamelli kiht:
400g iiriskomme või kastet
20g rõõskakoort

Pane kommid/kaste koos koorega kastrulisse ja madalal kuumusel lase sulada kuni kõik on ühtlane (minul võttis aega umbes 10 minutit). Kalla eelmise kihi peale ja taaskord lase jahtuda.

Pealmine šokolaadi kiht:
200g piimašokolaadi
65g maapähklivõid

Sulata veevannil šokolaad ja sega juurde maapähklivõi. Vala karamelli kihi peale, aja laiali ning lase täielikult maha jahtuda ja taheneda. Enne serveerimist hoia vähemalt 1 tund külmas ja siis lõika meelepärased tükid. Kui sul peaks seda mingi ime läbi alles jääma, siis säilta külmkapis, sest toatemperatuuril hakkab see pisut sulama 🙂


Tags assigned to this article:
angermariliis

Related Articles

Särtsakas ramen sealihaga

Mul on juba mõnda aega isutanud rameni järgi. Olgu õeldud, et ma ei ole seda kunagi saanud, aga piltide peal

Beseekattega mustikakook

VAJA: 150g digestiiv küpsiseid 50g võid 400g mustikaid 1-2 supilusikatäit jahu või tärklist 100g suhkurt 2L või 3M suuruses muna

Porgandikook

Üheks mu suureks lemmikuks kookide seas on porgandikook ja ikka selline mahlane ning rikkaliku toorjuustukreemiga… mm! Jagan teiega oma retsepti

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2019 All Rights Reserved.
Skandinaavia / Põhjamaade uudised ja info eesti keeles.
Scandinavian / Nordic news and info in Estonian language.
Nordic News Service