NordenBladet.ee / Ühiskond, Poliitika ja Äri / Reisimine & Kultuur / Kodu & Lapsed / Tervis, Keha & Vaimsus / Helena-Reeda Blogi / Eesti uudised / Soome uudised / Päevauudised
Ohmygossip.ee / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Intervjuud / Seltskonnauudised / Suhted & Seks / Üritused / Blogid / Mitmesugust / Ilu & Mood / Film & TV / Gourmet


Isetehtud Snickers

Isetehtud Snickers

Šokolaad + suussulav karamell ja soolased pähklid – ideaalne kooslus! Enne kui seda tegema hakkate, siis hoiatan, et eks see on üks paras kaloripomm ole, aga no mõnikord ju võib 😀 Selle valmistamine on imelihtne, aga pisut aeganõudev, sest kõik kihid peavad eraldi maha jahtuma.

 

Alumine šokolaadi kiht:
200g piimašokolaadi
65g maapähklivõid

Kata kasutatav plaat/nõu küpsetuspaberiga (kasutasin 23 x 33 plaati). Sulata veevannil šokolaad ja sega juurde maapähklivõi. Vala plaadile, aja laiali ning lase (sügav)külmas taheneda.

 

Pähkli kiht:
60g võid
200g suhkurt
100g kondenspiima
umbes 15 vahukommi
200g soolaseid maapähkleid (tükelda natuke väiksemaks)
65g maapähklivõid
1 teelusikatäis vaniljeekstrakti

Sulata kastrulis või, lisa suhkur ja kondenspiim ning lase keema hakata. Keeda umbes 5 minutit, aegajalt segades. Lisa vahukommid, maapähklivõi ja vaniljeektrakt ning sega kuni kõik on ühtlane. Tõsta tulelt ja sega juurde maapähklid. Kalla segu tahke šokolaadikihi peale ja lase täielikult jahtuda.

 

Karamelli kiht:
400g iiriskomme või kastet
20g rõõskakoort

Pane kommid/kaste koos koorega kastrulisse ja madalal kuumusel lase sulada kuni kõik on ühtlane (minul võttis aega umbes 10 minutit). Kalla eelmise kihi peale ja taaskord lase jahtuda.

Pealmine šokolaadi kiht:
200g piimašokolaadi
65g maapähklivõid

Sulata veevannil šokolaad ja sega juurde maapähklivõi. Vala karamelli kihi peale, aja laiali ning lase täielikult maha jahtuda ja taheneda. Enne serveerimist hoia vähemalt 1 tund külmas ja siis lõika meelepärased tükid. Kui sul peaks seda mingi ime läbi alles jääma, siis säilta külmkapis, sest toatemperatuuril hakkab see pisut sulama 🙂


Tags assigned to this article:
angermariliis

Related Articles

Idee õhtusöögiks – kreemine seenesupp kana ja riisiga

Minu ja R. kõige suurem “mure” siin elus on mida süüa. Me sööme mõlemad suhteliselt kõike, aga oleme samas kuidagi

Kukeseene pirukas

Kui on midagi, mida ma võiksin lõpmatuseni süüa, siis on selleks kukeseened ja täna jagan teiega ühe imelihtsa ning maitsva piruka retsepti.

Kreemine seenepasta

VAJA:  1 karp Portobello seeni (umbes 300g)* 1 keskmine küüslauk 100g sulatatud juustu (Merevaik) 400g köögikoort või vahukoort 4 pesa Tagliatelle

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavia / Põhjamaade uudised ja info eesti keeles.
Scandinavian / Nordic news and info in Estonian language.
Nordic News Service