NordenBladet.ee / Ühiskond, Poliitika ja Äri / Reisimine & Kultuur / Kodu & Lapsed / Tervis, Keha & Vaimsus / Helena-Reeda Blogi / Eesti uudised / Soome uudised / Päevauudised
Ohmygossip.ee / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Intervjuud / Seltskonnauudised / Suhted & Seks / Üritused / Blogid / Mitmesugust / Ilu & Mood / Film & TV / Gourmet


Šokolaadi trühvlid pähklitega

Šokolaadi trühvlid pähklitega

Trühvlid on imelised! Nende valmistamine on küll lihtne ja teil pole palju asju vaja, kuid siiski võtab see pisut aega, AGA nende siidine ja suussulav maitse on täielikult väärt seda vaeva! 🙂

 VAJA:

500g piimašokolaadi
120ml vahukoort
100g Nutellat
30g võid (toatemperatuuril)
100g röstitud ja purustatud sarapuupähkleid

 VALMISTAMINE:

Sulata vesivannil 250g šokolaadi. Kuumuta kastrulis koor keemiseni ja seejärel kalla aeglaselt ning pidevalt (puulusikaga) segades šokolaadi hulka. Kui need on omavahel segunenud lisa Nutella, või ning 70g pähkleid. Lase segul kõigepealt jahtuda toatemperatuuril (15-30 minutit) ning seejärel pane paariks (2-4) tunniks külmkappi tahenema.
Kasutades näiteks teelusikat “kraabi” šokolaadimassist välja tükk, vooli sellest pall ning pane küpsetuspaberile. Korda kuni kõik on otsas (sellest kogusest peaksid umbes 40-45 trühvlit saama). Kuna need pallikesed on suhteliselt kleepuvad, siis oma elu saate kergemaks teha näiteks sellega kui teete enne palli kätte võtmist peopesad kakaoga kokku.
Sulata ülejäänud šokolaad veevannil ning kasta (kasutades kahvlit või lusikat) ükshaaval kõik pallikesed selle seest läbi. Enne kui pallikese küpsetuspaberi peale tagasi panete, laske üleliigne šokolaad maha tilkuda. Kui kõik trühvlid on kastetud šokolaadist läbi ning seda on veel üle, siis tilgutage see vaba käega trühvlite peale. Kõige viimasena raputage peale ülejäänud pählipuru. Laske umbes 30 minutit külmikus seista, kuniks šokolaad on täielikult tahenenud.


Tags assigned to this article:
angermariliis

Related Articles

Porgandikook

Üheks mu suureks lemmikuks kookide seas on porgandikook ja ikka selline mahlane ning rikkaliku toorjuustukreemiga… mm! Jagan teiega oma retsepti

Kreemine seenepasta

VAJA:  1 karp Portobello seeni (umbes 300g)* 1 keskmine küüslauk 100g sulatatud juustu (Merevaik) 400g köögikoort või vahukoort 4 pesa Tagliatelle

Idee õhtusöögiks – kreemine seenesupp kana ja riisiga

Minu ja R. kõige suurem “mure” siin elus on mida süüa. Me sööme mõlemad suhteliselt kõike, aga oleme samas kuidagi

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2019 All Rights Reserved.
Skandinaavia / Põhjamaade uudised ja info eesti keeles.
Scandinavian / Nordic news and info in Estonian language.
Nordic News Service