NordenBladet.ee / Ühiskond, Poliitika ja Äri / Reisimine & Kultuur / Kodu & Lapsed / Tervis, Keha & Vaimsus / Helena-Reeda Blogi / Eesti uudised / Soome uudised / Päevauudised
Ohmygossip.ee / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Intervjuud / Seltskonnauudised / Suhted & Seks / Üritused / Blogid / Mitmesugust / Ilu & Mood / Film & TV / Gourmet


Tee ise – tervislikud müslibatoonid

Mulle väga meeldivad müslibatoonikesed, aga poes müüdavad on tihti täis erinevaid säilitusaineid ning lisaks leidub neis ka väga palju suhkurt. Tehes neid ise saad kindel olla selles mida sööd ja vaid üks batoonike täidab minul kõhu mitmeks tunniks. Valmistamine on lihtsamast lihtsam – segad asjad kokku, paned ahju küpsema ning ongi kõik. Kuna mul oli 3 väga küpset banaani, mis tahtsid kasutamist, siis otsustasingi teha banaani müslibatoonikesi. Lisaks oli mul ka poolik šokolaad üle, siis panin seda peale, aga te võite selle ära jätta ning siis on need batoonikesed eriti tervislikud 🙂
Lisaks võite sisse panna igasuguseid pähleid, seemneid, rosinaid või ükskõik milliseid kuivatatud puuvilju.

I love granola bars, but the one you can get from the store aren’t that healthy, because they are mostly packed with lots of sugar and also who knows what.  By making them yourself you can be sure of what you are eating.  Making this is super easy and the best part is that only one bar will keep your stocmach full for hours.
I had 3 ripe bananas that needed using, so that was where it all started and I also had some leftover chocolate, so I added that on top aswell, but you can skip that to make it more healthy 🙂
You can also add nuts, seeds, raisins or any type of dried fruits.


Vaja:
3 väikest küpset banaani (300 g)
200g kaerahelbeid
2 muna
peotäis kookoshelbeid
150g kuivatatud aprikoose
2 spl kaneeli
maitse järgi mett (mina panin umbes 100g)
Alusta aprikooside väiksemaks tükeldamisega. Seejärel võta suurem kauss, kus saad teha banaanid kahvliga püreeks ja selle hulka segada lahtiklopitud munad, kaneel, kookoshelbed, mesi ning viimaseks kaerahelbed (segu peaks jääma paksem). Suru segu küpsetuspaberiga kaetud vormi/plaadile (minu oma oli 20 x 30). Küpseta 20 minutit 175 kraadi juures (kuni on keskelt peaaegu kuiv ja kõva) ning seejärel 10-15 minuti 200 kraadi juures (kuni pealt on ilus krõbe ja kuldne). Enne portsjoniteks lõikamist lase sellel täielikult maha jahtuda ja kui see tehtud, siis jääb üle vaid nautida 🙂

You’ll need:
3 small ripe bananas (300g)
200g of oatmeal
2 eggs
handful of coconut flakes
150g dried apricots
2 tpsl of cinnamon
honey (I added about 100g)
Cut the apricots in to smaller pieces. In a bowl mash bananas with fork, mix in whisked eggs, cinnamon, coconut flakes, honey, apricot and finally oatmeal (the mixture should be quite thick). Transfer the mixture onto baking dish or other small pan (mine was 20 x 30 cm) lined with baking paper so they lift out easily. Press down firmly until flattened – I use something flat, like a spoon, to press down and really pack the bars, which helps them hold together better. Bake for 20 minutes with 170C (until its almost dry) and then another 10-15 minutes with 200C to make it nice golden and crispy from the top. Before you cut it into bars, then let it cool completely. Once done – enjoy! 🙂


Tags assigned to this article:
angermariliis

Related Articles

Mida suvisesse pulma selga panna?

Kuna suvi on väga populaarne aeg, millal pulmi pidada, siis täna räägingi natuke sellest mida selga panna. Soovitatav ei ole kanda

T-shirts from Ebay

Ilusat reeded kõigile!Nagu ma olen korduvalt maininud, siis mulle väga meeldivad igasugused tsärgid, millel on kiftid kirjad või pildid peal.

Kevad/suvi 2016 trendid – kaheosalised komplektid

  Eelmises kevad/suvi trendide postituses rääkisin, et üheks põhivärviks see hooaeg on beež ning selle erinevad varjundid ja materjalidest on roheline

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavia / Põhjamaade uudised ja info eesti keeles.
Scandinavian / Nordic news and info in Estonian language.
Nordic News Service